Wie is de eigenaar van de Bijenkorf?

Het Britse moederbedrijf van warenhuisketen de Bijenkorf krijgt nieuwe eigenaren. Selfridges Group wordt overgenomen door het Thaise winkelconglomeraat Central Group en het Oostenrijkse vastgoedconcern Signa.

Wat is de doelgroep van de Bijenkorf?

,,De Bijenkorf heeft goed naar zijn doelgroep gekeken,” zegt Cor Molenaar, econoom en bijzonder hoogleraar eMarketing en Distance Selling aan de Erasmus Universiteit. ,,Die bestaat uit mensen die bovenmodaal verdienen; een groep die wat meer te besteden heeft en hogere eisen stelt aan artikelen.

Is de Bijenkorf overgenomen?

Het Britse moederbedrijf van warenhuisketen De Bijenkorf krijgt nieuwe eigenaren. Selfridges Group wordt overgenomen door een Thais en een Oostenrijks bedrijf van de Canadese miljardairsfamilie Weston, die al langer van de winkelgroep af wilde.

Hoeveel is de Bijenkorf waard?

Warenhuisketen de Bijenkorf staat te koop.

Wat is de missie van de Bijenkorf?

Merk en missie De Bijenkorf is het meest creatieve, inspirerende en duurzame warenhuis, waar iedereen zich bijzonder kan voelen. Deze missie is de leidraad voor alles wat we doen, voor onze gebouwen, evenementen, communicatie en medewerkers. We hebben vijf waarden, die samen het dna van de Bijenkorf vormen.

Is de Bijenkorf verkocht?

De Bijenkorf komt definitief in handen van Central Group uit Thailand en de Oostenrijkse Signa Holding. De kopende partijen hebben tot een overeenkomst kunnen komen met de huidige eigenaar Selfridges. Door de transactie wordt een groot deel van de Selfridges groep onderdeel van Central en Signa.

Wie neemt Bijenkorf over?

De Bijenkorf krijgt definitief een nieuwe eigenaar. Selfridges Group, het Britse moederbedrijf van de warenhuisketen, wordt overgenomen door een Thais en een Oostenrijks bedrijf, die samen al warenhuizen in Berlijn en Milaan bezitten.

Is Bijenkorf te koop?

Selfridges Group, eigenaar van onder meer de Bijenkorf, zou zijn warenhuizen verkopen aan de Thaise Central Group. Dat meldt de Britse krant The Times. De twee partijen hopen de deal voor het einde van het jaar af te ronden.

Hoeveel Bijenkorf in Nederland?

De Bijenkorf heeft zeven winkels in Nederland, in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Eindhoven, Utrecht, Amstelveen en Maastricht, en een patisserie: Patisserie de Bijenkorf in Amsterdam.

Wat is de visie missie als het gaat om duurzaam ondernemen van de Bijenkorf?

De Bijenkorf handelt met respect voor de omgeving en het milieu en streeft naar een zo verantwoord mogelijk gebruik van materialen, grondstoffen en natuurlijke bronnen om onze impact op het milieu te reduceren. In 2025 hebben wij onze CO2 uitstoot met 30% gereduceerd en recyclen wij alle karton, plastic en etensresten.

Wat is de Bijenkorf waard?

Is Bijenkorf verkocht?